Vill du veta hur du hittar, fattar och vinner nya affärer?

Vi erbjuder just nu en kostnadsfri digital utbildning. Utbildningen består av 3 korta avsnitt på fem minuter vardera och ämnena vi går igenom är:

✅ Hur ser potentialen ut på den offentliga marknaden?

✅ Hur gör du för att hitta affärer anpassade för just dig?

✅ Och det viktigaste, hur gör du för att vinna affärerna?

PublicInsight öppnar upp EU-affärer för svenska startup bolag

 

 

Inom EU köper offentlig sektor för 2 000 miljarder euro, varje år. Många svenska startups och mindre bolag skapar ofta innovativa tjänster och produkter som är både bättre och billigare än de som köps in av de stora etablerade leverantörerna. Däremot, så har de däremot sällan koll på de offentliga inköpen – eller hur de kan ta del av dem.

 

Med en ny AI-baserad tjänst öppnar PublicInsight nu denna marknad även för bolag som helt saknar erfarenhet av offentliga upphandlingar.

Flowfactory är en sådan startup, som ser stora möjligheter i att nå ut med sin unika lowcode-plattform för augmenterad systemutveckling. Deras vision är att sprida digital läskunnighet genom att underlätta för slutanvändare och utvecklare att arbeta tillsammans med hjälp av visuella gränssnitt.

När vi pratade med Fredrik Lindqvist, VD på Flowfactory, berättade han att de redan gör affärer på den offentliga marknaden i Sverige, med flera olika kunder – trots att de saknade erfarenhet av offentliga upphandlingar och upplevde svårigheter med att navigera dem.

”PublicInsights tjänst öppnade verkligen ögonen för hur vi kan hitta affärer både i Sverige och hela Europa, på ett och samma ställe. Det är numera självklart att ta med oss detta i vår löpande affärsutveckling.”

Flowfactory har skapat en unik produkt och är ett bra exempel på svensk innovation som den offentliga sektorn både efterfrågar och behöver.

Därför är vi glada att vår tjänst kan hjälpa dem att hitta affärer inom hela EU. Den offentliga sektorn är de största köparna i många branscher, och har både behov och intresse för innovativa lösningar.

Vår vision är att alla seriösa företag ska kunna göra offentliga affärer, däribland de små och nystartade bolagen. PublicInsight-kontot ökar möjligheten för dessa bolag att bredda sin marknad och hitta fram till de offentliga affärerna – här hemma i Sverige så klart, men med vår nya tjänst även i EU.