Vill du veta hur du hittar, fattar och vinner nya affärer?

Vi erbjuder just nu en kostnadsfri digital utbildning. Utbildningen består av 3 korta avsnitt på fem minuter vardera och ämnena vi går igenom är:

✅ Hur ser potentialen ut på den offentliga marknaden?

✅ Hur gör du för att hitta affärer anpassade för just dig?

✅ Och det viktigaste, hur gör du för att vinna affärerna?

Kroppsvård för mer än 100 miljoner

 

Foto: Sincerely Media

Kroppsvårdsföretag gör affärer för mer än 100 miljoner kronor varje år med offentlig sektor. Det visar en ny sammanställning från PublicInsight. Hälften av inköpen står regionerna för.

PublicInsight presenterar en kartläggning av 2020 års inköp av varor och tjänster inom kroppsvård som landets alla myndigheter, kommuner och regioner har gjort. Den visar att sammanlagt 1229 företag inom branschen gjort affärer för drygt 100 miljoner kronor med offentliga köpare under 2020. Totalt görs det affärer för omkring 950 miljarder kronor på offentlig marknad varje år.  

Hälften av affärerna med kroppsvårdsbranschen står regionerna för. 617 företag levererade kroppsvårdstjänster till regionala beställare till ett värde av 52 miljoner. Det företag som gjort flest offentliga affärer i branschen är Friskvården i Värmland, som varit verksamma i branschen sedan 1960-talet. De har sålt tjänster till offentlig sektor för 5,8 miljoner kronor under 2020.  

Ett flertal av landets kommuner köpte också kroppsvårdstjänster under 2020 från totalt 651 företag till en summa av 35 miljoner kronor.  

Statliga myndigheter köper kroppsvårdstjänster för omkring 13 miljoner. 197 företag levererade tjänster till 96 statliga beställare.   

De tio största leverantörerna inom kroppsvård på offentlig marknad 2020:  

1. Friskvården i Värmland 5,8 miljoner
2. Tjust Rehab Aktiebolag 4,8 miljoner
3. Gotlands Idrotts Center Aktiebolag 4,2 miljoner
4. Biovisor AB 3,8 miljoner
5. Golvasta Gård AB 3,1 miljoner
6. Tjugonde Friskvård i Malmö AB 2,8 miljoner
7. Svedmyra bad och relax AB 2,5 miljoner
8. Niana Aktiebolag 2,3 miljoner
9. Meritus AB 2,1 miljoner
10. Premicare AB 1,9 miljoner

 

– Vi på PublicInsight har som mål att göra det enklare att hitta och vinna affärerna på den offentliga marknaden, säger företagets grundare Fredrik Tamm. Därför väljer vi att belysa en bransch per vecka för att öka insikten om storleken på den offentliga marknadens affärsmöjligheter. 

 

Källa: Data om offentliga affärsvärden kommer från DS Insikt. Affärsvärde avser summan av fakturerat belopp till myndigheter, kommuner och regioner inklusive eventuella skatter som till exempel moms under ett helt kalenderår.  I de affärsvärden som visas ingår inte affärer som görs via tredje part.   

För frågor kontakta: 
Fredrik Tamm  
Grundare & vd, PublicInsight 
+46 70-712 43 57 
fredrik.tamm@publicinsight.se